Jurat VI concurs fotogràfic Vila de Pedreguer 2020

El jurat de l'edició d'enguany estarà compost per:

Mónica Murillo

MÓNICA MURILLO

La seua vida sempre ha estat vinculada a la fotografia per mitjà de son pare. La major part de la seua infància va estar envoltada de negatius, diapositives i cambres fosques. Encara que no li sorgira aquesta passió a una edat primerenca, va acabar emergint allà pel 2017, convertint la fotografia en el seu mitjà d'expressió i en part de la seua vida quotidiana.

Ha realitzat col·laboracions i entrevistes per a diferents mitjans com a Carrete Street, Eye Photo Magazine, Progressive-Zine o Fotokalea entre altres. Destaquen la "Píldora de Calle" (entrevista) en la web del col·lectiu "La Calle es Nuestra®", la col·laboració en el llibre "Fotografía de Calle" de Jota Barros o el projecte "Miradas Adentro" juntament amb altres 18 fotògrafs. També ha obtingut diversos premis en concursos fotogràfics com el Fotoedib en 2018 (2ª clasificada), el Street Photography organitzat per Blipoint en 2019 o el V Vila de Pedreguer en 2019; ha guanyat en dues ocasions en el calendari de Fujifilm a Espanya (2019 i 2020) i ha sigut instagramer del mes de març de Fujifilm 2020.

La fotografia de carrer és la que més practica, encara que està en procés de desenvolupar la seua mirada personal també en altres disciplines. Pots veure el seu treball accedint a la web www.monicamurillo-photo.com

logo instagram @moni_murillo_street

Natxo Frances

NATXO FRANCÉS

Comença a treballar de fotoperiodista en 1992 a Diario 16. Des de llavors ha col·laborat en diferents publicacions com Tiempo, Nat i Interviú, els diaris El País, El Mundo, Valencia Plaza, Levante, Las Provincias, i institucions com l’Ajuntament de Gandia i l’Institut Valencià de la Música. Ha impartit nombrosos cursos de fotografia en el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, l’Escola Politècnica Superior de Gandia, la Universitat Popular de Gandia i diversos municipis de la província de València. Ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives en distitntes ciutats de l’Estat espanyol.

Va ser membre fundador, juntament amb Pep Aparisi, Francesc Vera i Xavier Mollà, el FEG (Foto Espai Gandia), dedicada inicialment a l'organització d'exposicions i activitats fotogràfiques, i que en l'actualitat publica la Col·lecció Efímer, llibres dedicats a la fotografia d’autor.

En l’actualitat treballa com a a fotògraf freelance per a l’Agencia EFE, l’Ajuntament de Gandia i continua impartint diversos cursos de fotografía digital.

logo instagram @natxofrances

Jose Emilio Sancho

JOSÉ EMILIO SANCHO

Comença en la fotografia l'any 1988 a partir de la constitució de l'Associació Fotogràfica Canalina d’Aficionats (A.F.C.A.) de la qual va ser soci fundador.

A través de cursos de fotografia que organitza la pròpia associació aprén la tècnica fotogràfica del revelat i positivat. Perfecciona el seu coneixement en tallers impartits per Toni Catany, Jean Pierre Amar, Miguel Oriola i Antonio Tabernero a Tarassona Foto i al llarg d'aquests anys pels fotògrafs que han passat pel Festifoto d'AFCA. L'apassiona la fotografia urbana i de reportatge social.

Durant els anys noranta participa en nombrosos concursos on aconsegueix premis a Aldaia, Utiel, Oliva, Nules, Cullera, Almenara, Paterna, Arlanza, Almassora, L’Alcudia de Crespins i Canals. Ha publicat fotos en guies turístiques i va participar en l'edició del llibre “El foc i la roda del temps”. Va realitzar una exposició individual titulada “El calor del foc” sobre les festes patronals de Sant Antoni de Canals l'any 2003, així com diverses exposicions col·lectives en l'Associació Fotogràfica de Canals a Ontinyent, Gandia, Figline Valdarno (Itàlia).

Va ser president de la Federació Valenciana de Fotografia, i en aquests últims anys es dedica a exercir la presidència de l'Associació Fotogràfica de Canals i a participar en les seues activitats.

 

VI Concurs "Vila de Pedreguer" 2020

Ja està oberta la VI edició del concurs fotogràfic "Vila de Pedreguer".

Consulta tots els detalls i participa online enviant les teues col·leccions.

 

Tema a concurs:

 • STREET PHOTOGRAPHY

Presentació:

 • Online

Termini de presentació:

 • Inici: 1 de desembre de 2020 a les 00h. (hora d'Espanya)
 • Tancament: 25 de març de 2021 a les 24h. (hora d'Espanya)

Quotes de participació:

 • Enviament d'1 col·lecció: 5€
 • Enviament de 2 col·leccions: 9€
 • Enviament de 3 col·leccions: 12€

Les quotes es destinaran a imprimir les fotografies per a la seua valoració final i realitzar una exposició de caràcter itinerant.


Premis

 • 1r premi: 500€
 • 2n premi: 300€
 • 3r premi: viatge de Baleària
 • Premi millor autor local i/o membre AFAP: 100€ i llibre signat pel fotògraf Jesús Chacón
 • Premi col·leccions finalistes: descàrrega gratuïta de dos manuals digitals d'introducció al món dels drons de  SALMERÓN DRONES

 


Jurat:

El jurat d'enguany estarà compost per:

 • MÓNICA MURILLO, guanyadora de l'edició anterior.
 • NATXO FRANCÉS, fotoperiodista de l'Agència E.F.E.
 • JOSÉ EMILIO SANCHO, president de l'Associació Fotogràfica de Canals A.F.C.A.

Per a més informació sobre el jurat prem ací.

 


Bases:

Llig detingudament les bases abans de participar. Pots consultar les bases completes en el següent enllaç: Bases VI Concurs Fotografia "Vila de Pedreguer" 2020

Una vegada tingues llistes les teues fotografies pots emplenar el formulari de més a baix. Si tens qualsevol dubte pots contactar amb nosaltres a través de l'email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. escrivint en l'assumpte “Dubtes concurs fotografia VI Vila Pedreguer".

Anima't, posa a treballar la teua creativitat i participa! Molta sort a tots i totes!

 

FORMULARI PARTICIPACIÓ VI CONCURS FOTOGRÀFIC "VILA DE PEDREGUER"

IMPORTANT! Recorda que per a poder enviar les teues fotos al concurs has d'haver abonat prèviament la quota de participació corresponent en el següent compte bancari (Bankia): “ES35 2038 6280 3360 0011 6904”, indicant en el concepte de la transferència: “VI Vila Pedreguer” i el teu nom. En aquest mateix formulari pots enviar-nos el justificant del teu abonament.

Els menors d'edat deuen a més adjuntar una autorització del pare/mare o tutor per a poder participar.

 

Completa pas a pas TOTS ELS APARTATS DEL FORMULARI:

 

Contacta amb nosaltres!

 

Si tens algun dubte, suggeriment o comentari pots contactar amb nosaltres en el formulari de més a baix. Volem escoltar-te!

Bases VI Concurs Fotografia "Vila de Pedreguer" 2020

1.- CONDICIONS GENERALS DEL CONCURS

Per favor, llig detingudament les bases abans de participar i segueix tots els passos per a preparar correctament les teues fotografies.

Podran participar tots els fotògrafs que ho desitgen, sense restricció d'edat o nacionalitat (els menors de 18 anys necessitaran l'autorització d'un pare/mare o tutor/tutora legal). Els participants d'aquells països que segons les seues lleis nacionals prohibisquen la participació per alguna determinada circumstància hauran d'abstindre's de participar. Per a això consultar la normativa vigent de cada país.

Les quotes de participació per a aquesta edició són les següents:

 • 1 COL·LECCIÓ: 5€
 • 2 COL·LECCIONS: 9€
 • 3 COL·LECCIONS: 12€

NO S'ADMETRAN FOTOGRAFIES PREMIADES EN ALTRES CONCURSOS O PRESENTADES EN EDICIONS ANTERIORS D'AQUEST CONCURS.

2.- TEMA

“Street Photography”: fotografia realitzada al carrer, en un entorn públic, ja siga en exterior o en interior (bars, metre, museu, etc.), que mostre i documente una acció o una història, un moment espontani del dia a dia. Es tracta d'intentar capturar la vida tal com es presenta davant nosaltres: natural i impredictible, espontània, curiosa, trista, alegre... Pot ser crítica o estètica, metafòrica, etc.

Cada concursant haurà de presentar un mínim d'UNA SÈRIE COMPOSTA PER 3 FOTOGRAFIES. Igualment només es podran presentar com a màxim 3 SÈRIES per participant. Es valorarà positivament que les sèries i les fotografies que les componen tinguen una temàtica en conjunt i una relació entre si.

No s'admetran fotografies que ferisquen la sensibilitat de l'espectador, o siguen ofensives o obscenes d'alguna manera, llevat que la seua intencionalitat crítica justifique el contingut.

3.- OBRES

Independentment del mitjà utilitzat per a la seua realització, les obres es presentaran a concurs únicament com a arxius digitals en format JPEG, preferentment amb perfil de color sRGB, i amb una grandària de 1920 píxels pel costat major, resolució 72ppp i un pes màxim de 2 MB, sense afegits de marcs, vores, peus de foto, ni cap classe de marca o signatura que puga identificar a l'autor.

Les fotografies hauran d'enumerar-se segons l'ordre en el qual es vulga que apareguen en la sèrie. A més s'haurà d'afegir un títol comú a la sèrie i indicar també si és horitzontal o vertical (marcar com V o H, segons corresponga), de tal manera que cada fotografia es nomenaria de la següent manera: nom-de-la-sèrie_foto01_V (o H segons corresponga).jpg. Un exemple podria ser el següent:

“carrer-solitari_foto01_H.jpg”
“carrer-solitari_foto02_V.jpg”
“carrer-solitari_foto03_V.jpg”

4.- ENVIAMENT D'ARXIUS

Els passos a seguir són els següents:

Primer s'ha de pagar la quota de participació que corresponga segons el nombre de col·leccions enviades, ja que serà imprescindible adjuntar el justificant de pagament a l'hora de pujar les fotos a la web.

 • La quota de participació s'ingressarà en el següent compte bancari (Bankia):
  ES35 2038 6280 3360 0011 6904
 • S'indicarà en el concepte de la transferència:
  “VI Vila Pedreguer” i el nom del participant.

Les quotes de participació es poden consultar en l'apartat 1 d'aquestes mateixes bases.

Una vegada s'haja pagat la quota de participació corresponent i s'haja obtingut el justificant de pagament es pot procedir a enviar els arxius. Les fotografies s'enviaran a través de la web del fotoclub AFAP prement ací, en el formulari habilitat per a això al final de la pàgina. S'emplenaran totes les dades i s'adjuntaran totes les fotografies que es vulguen presentar i el justificant de pagament. En cas de ser menor d'edat s'haurà d'adjuntar també l'autorització del pare, mare o tutor legal. Es pot descarregar un model d'autorització en la mateixa pàgina del formulari d'inscripció.

IMPORTANT: segueix els passos per a realitzar correctament la inscripció en el concurs. L'enviament d'arxius està habilitat per a seleccionar des del teu ordinador tots els arxius alhora o bé pots adjuntar-los en diverses vegades prement en el botó “ADJUNTAR ARXIUS”. Si la inscripció s'ha realitzat correctament rebràs un email de comprovació amb les dades de la teua inscripció a la direcció d'email que hages proporcionat. Si no has adjuntat el justificant de pagament o no has enviat les fotografies conforme s'especifica en els apartats 2 i 3 d'aquestes bases les teues col·leccions no entraran a concurs. En el cas que hages abonat la quota de participació més d'una vegada es considerarà un error del participant i no es podrà abonar els diners ingressats de més.

4.- TÈCNICA

Podran presentar-se fotografies tant en color com en blanc i negre, tenint en compte que s'haurà d'unificar el color en cada sèrie, és a dir, no es permetran sèries que continguen color i B/N mesclat en la mateixa sèrie. Es permetran ajustos bàsics en les imatges (lluentor, contrast, saturació, etc.), així com xicotets retocs, sempre que no s'altere la fotografia original. Davant el dubte sobre el retoc en alguna de les imatges presentades el jurat podrà reclamar l'arxiu original per a la seua contrastació. Tampoc es permetran collages o diverses fotografies acoblades i/o presentades juntes en una sola.

5.- PREMIS

S'estableixen els següents premis:

 • 1r premi a la millor col·lecció de fotografies: 500€
 • 2n premi a la millor col·lecció de fotografies: 300€
 • 3r premi a la millor col·lecció de fotografies: un viatge a triar dins de les rutes marítimes de Baleària. Es poden consultar les rutes prement ací.
 • Premi al millor autor local i/o membre d'AFAP: 100€ i llibre signat pel fotògraf Jesús Chacón.
 • Premi a les col·leccions finalistes: descàrrega gratuïta de dos manuals digitals d'introducció al món dels drons i d'orientació professional. Aquests manuals han sigut creats des d'una experiència pionera en el sector aeri en Fotografia i emergències utilitzant drons. Escrits per SALMERÓN DRONES.

6.- SELECCIÓ DE LES OBRES

La preselecció de les col·leccions finalistes i la selecció final de les col·leccions guanyadores serà a càrrec d'un jurat compost per:

 • MÓNICA MURILLO, guanyadora de l'edició anterior.
 • NATXO FRANCÉS, fotoperiodista de l'Agència E.F.E.
 • JOSÉ EMILIO SANCHO, president de l'Associació Fotogràfica de Canals A.F.C.A.

Pots conéixer més detalls del jurat prement ací.

Del total de col·leccions que entren a concurs es preseleccionaran 20 col·leccions que passaran a la final, en la qual el jurat valorarà i decidirà el resultat final. Per a això l'associació AFAP contactarà amb els finalistes per a demanar-los que envien les seues fotografies preseleccionades en alta qualitat (297mm pel costat major i a 300ppp de resolució, amb perfil de color Adobe RGB 1998) en .jpg o preferiblement en .tiff, amb la finalitat d'imprimir-les per a poder realitzar la valoració final. Així mateix també se'ls demanarà als participants finalistes una xicoteta memòria explicativa (màxim 500 caràcters d'extensió) que s'utilitzarà en una exposició que es realitzarà per a mostrar les obres finalistes i premiades.

7.- TERMINI DE LLIURAMENT

El concurs s'obrirà l'1 de desembre de 2020 a les 00h. i es tancarà el dia 25 de març de 2021 a les 24h. (hora d'Espanya). Les fotografies que es reben posteriorment a la data i hora límits no entraran a concurs. AFAP declina tota responsabilitat pels possibles fallos que es puguen produir a l'hora d'enviar o rebre les obres, tant per part del servidor com dels dispositius utilitzats pels concursants per a participar en el concurs.

8.- FOTOS PRESENTADES

Les fotografies que no passen a la final seran esborrades de l'arxiu AFAP i no s'utilitzaran en cap concepte.

Els participants que alguna de les seues sèries passe a la final atorgaran a AFAP una llicència no exclusiva amb la finalitat de poder utilitzar les fotografies per a promocionar el VII concurs Vila de Pedreguer de 2021, NOMÉS AMB AQUEIXA FINALITAT, SENSE FINALITATS LUCRATIVES I ESMENTANT SEMPRE A l'AUTOR.

Les sèries guanyadores formaran part de l'arxiu fotogràfic d'AFAP, qui podrà utilitzar-les per a qualsevol finalitat SEMPRE SENSE FINALITATS LUCRATIVES I ESMENTANT A l'AUTOR. Aquesta llicència serà NO EXCLUSIVA.

9.- RESOLUCIÓ I LLIURAMENT DE PREMIS

El resultat del concurs es donarà a conéixer el dia 24 d'abril de 2021 a Pedreguer (Alacant), en un acte públic que servirà al seu torn com a inauguració de l'exposició de les obres finalistes i premiades. A causa de les circumstàncies actuals ocasionades per la COVID l'aforament serà limitat. Igualment es retransmetran online els actes programats per a aquest dia. El lloc i l'hora de l'esdeveniment serà publicat prèviament a través de les nostres xarxes socials i en la nostra pàgina web www.afapedreguer.com. En cas de no poder assistir al lliurament de premis es notificarà igualment via email a tots els participants sobre la resolució del concurs una vegada celebrat l'esdeveniment.

La decisió del jurat serà inapel·lable i irrevocable. Qualsevol situació no descrita en les presents bases correrà a criteri del jurat.

Vídeo

Curs de vídeo Nivell 1 · AFAP

Vídeo final del curs d'iniciació a l'enregistrament i edició de vídeo impartit per AFAP i realitzat amb Adobe Premiere.

Inauguració Exposició fotogràfica Quatre estacions al Jardí de l'Albarda · Pedreguer

Resum de la inauguració de l'exposició fotogràfica realitzada pels socis de l'associació AFAP. Muntatge: Jaime P. Alejos.

Video Acte Cultural Femme Força

Acte cultural contra la violència de gènere amb motiu del dia internacional contra la Violència de Gènere des de el col·lectiu FEMME FORÇA de Pedreguer.

AFAP logo

Centre Social Municipal
C/ Ajuntament, 21
03750 PEDREGUER (Alacant)

Ajuntament Pedreguer logo

 

Subscriu-te al nostre newsletter!!


AFAP © 2020 · diseño/disseny crea1studio