Jurat VII concurs fotogràfic Vila de Pedreguer 2021-22

El jurat de la VII edició ha estat compost per:
Rocío Martín

ROCÍO MARTÍN

Psicòloga de professió, va començar a fotografiar el carrer descobrint la màgia del quotidià, contant les històries de la gent i les seues emocions. Aquesta passió va sorgir de manera natural i autodidacta, que al llarg dels anys ha anat complementant amb formacions en seminaris i tallers, estudis en Producció Fotogràfica i a l'Escola Internacional de Fotografia d'Alcobendas (PIC.A). Aquesta formació tècnica li ha permés ampliar coneixements amb una base sòlida, utilitzant la fotografia com un mitjà d'expressió artística i personal.

Ha realitzat col·laboracions i entrevistes amb diferents mitjans com Eye Photo Magazine, Fotokalea o "La Calle es Nuestra", amb una "Píldora de Calle" en la web del col·lectiu. En 2021, col·labora en "Mirant amb calma", llibre que recull 200 mirades de 100 fotògrafs/as procedents de 20 països del món, que trauen a la llum el més rellevant per a cadascun dels seus autors en una situació tan crítica com va ser el confinament.

En l'actualitat, juntament amb la fotografia de carrer, centra els seus interessos en la fotografia artística contemporània.

RUBÉN VÁZQUEZ

Nascut en La Línia en 1971, coneix la fotografia en 1988 quan comença a fer els seus primers passos amb càmeres rèflex senzilles i a experimentar de manera autodidacta amb el laboratori en Blanc i Negre.

En 1991 es trasllada a Sevilla on estudia fotografia en el Centre d'Estudis de la Imatge (CEI) durant el curs 91-92. Torna a la Línia i en 1993 ingressa en l'Agrupació Fotogràfica Artística Linense (AFAL), on ha impartit diferents cursos d'iniciació a la fotografia i de laboratori en Blanc i Negre.

Dins de les seues preferències reconeix la fotografia documental, el paisatge natural i urbà com a temes predilectes, emprant la tècnica fotogràfica clàssica i artesanal de laboratori químic en Blanc i Negre en tots els seus treballs fins a l'any 2008, any en què comença a emprar la tècnica digital.

Ha participat en més de 400 mostres i exposicions col·lectives d'entre la qual cal destacar “Mestres Andalusos de la Fotografia Analògica”  i 15 individuals al llarg de tota la geografia espanyola, ha publicat fotografies en nombrosos llibres i catàlegs d'àmbit nacional i internacional.

Al juny de 2020 publica el seu primer llibre de fotografies anomenat “SARCASMUS” on l'autor exposa la seua visió personal de la fotografia de carrer, establint a través de situacions quotidianes una metàfora visual, i al setembre de 2021 publica el seu segon lliure “SÈRIES B, QUAN EL PARADÍS QUEDA LLUNY PERÒ TAN A PROP. VISIONS, IL·LUSIONS I MIRATGES”, on l'autor fa ús de la materialitat urbana com a vehicle de les seues percepcions, basant el seu treball en el fenomen psicològic de la pareidolia.

El mes d'octubre de 2.004 la Federation Internationale de L`Art Photographique (FIAP), institució reconeguda per la UNESCO, li concedeix la distinció “Artista FIAP” (A. FIAP), a l'octubre de 2020 la Federació Andalusa de Fotografia (FAF) li concedeix la distinció “Artista FAF” (A.FAF), el mes de maig de 2021 la Confederació Espanyola de Fotografia li concedeix la distinció “Artista CEF” (A.CEF) i al setembre de 2021 rep la distinció Excel·lència FAF (E.FAF). A l'abril de 2021 ingressa en el Cos de Jurats de la FAF.

Actualment apodera més de 150 de guardons entre premis nacionals i internacionals.

logo facebook Rubén Vázquez Trujillo

Natxo Francés
Xepo WS

XEPO W.S.

Xepo W.S. va nàixer a Dénia el 1980.

El 1999, empentat per l'aficció a la fotografia, decideix formar-se en el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya, a Terrassa. A l'hora de triar el lloc on fer les pràctiques, va escollir la delegació a Dénia del diari Levante-EMV. Un mitjà en el qual es va formar en el món del fotoperiodisme i al que va estar vinculat fins el 2006.

Entretant emprén els primers viatges per Europa i, a partir de 2007, comença a treballar per una coneguda marca de rellotges de Suïssa que amb el temps l'ha portat a ser un fotògraf internacional de prestigi.

www.xepows.tumblr.com

@xepo_ws

Fuse

Espai Cultural · C/ Mestre Serrano 31 baix · 03750 Pedreguer (Alacant)

Suscríbete a nuestro newsletter / Subscriu-te al nostre newsletter
Copyright © AFAP
Diseño/disseny CREA1STUDIO